سفارش تبلیغ
صبا ویژن

باز هم سخن از استعفا!

پیروی از خط امام ! 

 - 5 عضو کابینه موسوی در اعتراض به صدور حکم ارتداد سلمان رشدی ملعون توسط حضرت امام استعفا دادند.  

 -  واکنش حضرت امام به انتشار متن استعفای موسوی از سوی رسانه اسرائیلی بی بی سی به عنوان اولین رسانه :                

             " در مواقع عصبانیت دست به کارهایی نزنیم که دشمنان اسلام از آن سوء استفاده کنند " 

 

 مردم فریب خورده !

حجه الاسلام فومنی رئیس ائتلاف اصلاح طلبان جوان در خصوص سخنان اخیر حسین مرعشی رئیس ستاد انتخاباتی جبهه دوم خرداد مبنی بر اینکه اکثریت مردم در انتخابات اخیر فریب خورده‌اند گفت: این اظهار نظر توهین به شعور ملت ایران است که ما آنقدر سطح فکری مردم راپایین قلمداد می‌کنیم که به راحتی فریب بخورند. این فعال اصلاح طلب تصریح کرد: مردم افرادی را برگزیده‌اند که دست مافیای قدرت و ثروت را در عرصه‌های مختلف خواهند بست و همین مسئله باعث عصبانیت عده‌ای شده است.

(همشهری عصر 17/2/87)

 

حلقه رفاقت !

مشاور رسانه ای رئیس جمهور :مطمئن باشید چیزی به عنوان رفاقت در دولت احمدی نژاد معنی ندارد هرچه حلقه رفاقت احمدی نژاد تنگ‌تر می‌شود اخلاقش هم تلخ‌تر می‌شود و لبخندهایش برای خبرنگاران است

.(همشهری عصر 17/2/87)


تداوم اصلاحات

راه خروج از حاکمیت !

چه نسبتی میان فعالیت شدید امروز عده ای برای حضور در حاکمیت و جاخوش کردن در عرصه قدرت با خروج از حاکمیت آنان در دیروز وجود دارد . دیروزشان را باور کنیم یا امروزشان را ؟

چه نسبتی بین هدف تغییر نظام ولایی جمهوری اسلامی با فعالیت برای حضور در قوه مجریه به عنوان مهم ترین پایه تقویت نظام ولایی جمهوری اسلامی بر قرار است ؟

 

تدارکاتچی!

" رئیس جمهور تدارکاتچی " اصطلاحی است که از سوی سعید حجاریان در پی ناکامی دولت اصلاحات در تحقق بسیاری از وعده هایش و توجیه این ناکارآمدی ها ، به کار گرفته شد .

حال جای این پرسش است که چه نسبتی میان شعار عدم توانایی اجرایی مسؤولیت ها در دیروز و دست و پا شکستن برای ورود به عرصه قدرت در امروز است ؟

 

نامزدی برای  سمت " تدارکاتچی " پس از قریب پنج سال !

مهندس موسوی چون حاضر نخواهد بود شأن خود را در حد تدارکاتچی دستگاههای دیگر پایین بیاورد ، در نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری تردید دارد .

( به نقل از محمد رضا خاتمی دبیرکل حزب مشارکت ، 18 / 5 / 83 )

 

چرا موسوی ؟

چه نسبتی میان تفکر دولت سالار موسوی با شعار مردم سالاری و مشارکت مردم و کاهش دخالت دولت در امور ، وجود دارد ؟

چگونه کسی که نماد تفکر دولت محور و دولت سالار بوده است ، اینک خود می خواهد محور مردم سالاری باشد ؟

 

حمایت نهضت آزادی از توطئه نظام !

گروهک نهضت آزادی در پی انصراف خاتمی و نامزدی میرحسین موسوی مدعی شد : آمدن موسوی توطئه ای علیه اصلاح طلبان از سوی نظام است .

اما بعد از مدتی توسلی از اعضای این گروه در گفت گو با سایت قلم نیوز مدعی شد : در این که ایشان صلاحیت بالایی در ریاست جمهوری دارند شکی نیست ؛ فقط باید دید که برنامه ایشان برای آینده چیست و با چه روشی می خواهد این برنامه ها را عملی کند ؟

 تابوی سیاسی !

امیدوارم این بلوغ به وجود آمده باشد که مانند گذشته و حمایت از خاتمی ، بتی نسازیم که هیچ ضعفی ندارد و می تواند همه مشکلات را حل کند .

مهندس موسوی مثل همه ما انسان است و ممکن است ضعفی هم داشته باشد ، نباید نیروی سیاسی ! را ایده آل دانست ، امیدوارم ، نسبت به گذشته رشد یافته تر عمل کنیم و حمایت توأم با نقد داشته باشیم .

(به نقل از احمد شیرزاد ، عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم در گفتگو با ایلنا ، 20 / 5 / 83 )


اقتصاد اصلاحات

مکتب اقتصادی اصلاحات

در دیدگاه این عزیزان ، اسلام مکتب اقتصادی ندارد و بنابراین باید در مسائل اقتصادی به دنبال ایبرالیسم اقتصادی برویم ، در این نوع نگاه کارآیی و عدالت در تعارض با هم قرار می گیرد و این نوع نگاه رشد محور ، مبتنی بر لیبرالیسم است که ثروتمندان ، ثروتمندتر شوند و اگر عده ای زیر چرخ های توسعه له شدند هم ایرادی ندارد .

 

( به نقل از الیاس نادران ، رئیس کمیسیون اصل 44 قانون اساسی مجلس در مناظره با اسحاق جهانگیری عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در دانشکده خبر ، 3/2/87 )

 

عیدی اعضای هیئت دولت اصلاحات!

مبلغ 7 میلیون تومان تحت عنوان پاداش وعیدی به اعضای هیئت دولت ( اصلاحات ) اعطا شد .

این مبلغ علاوه بر اعطای مبالغی تحت عنوان هزینه های ضروری دفتر وزرا و از محل دیگری تخصیص یافت .

( کیهان ، 25 / 12 / 83 )

 

3 مدیر سابق شرکت ملی گاز در دولت اصلاحات

3 تن از مدیران سابق شرکت ملی گاز به اتهام دریافت رشوه 2 میلیارد و 300 میلیون تومانی در پروژه های گازرسانی ، محکوم به 10 سال حبس ، پرداخت 8 میلیارد جزای نقدی و 74 ضربه شلاق شدند و 2 پیمانکار رشوه دهنده نیز از سوی دادگاه محکوم شدند .

( به نقل از علیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضائیه ، دیماه 86 ) 


قراردادهای دولت اصلاحات

قرارداد کرسنت

بر اساس قرارداد کرسنت ، گاز ایران برای 20 سال و به قیمت تقریباً مفت ( 5/17 دلار به جای 230 دلار ) به طرف امارتی هدیه می شد و در ازای توجیه کردن مقامات ارشد وزارت نفت در دولت سابق ، دلالان ماهیانه 270 هزار دلار به عنوان رشوه از طرف اماراتی ها دریافت می کردند ، اما روی کار آمدن دولت اصولگرا باعث لغو قرارداد مذکور شد. 

قرارداد ترک سل

نتیجه اقتصادی قرارداد :

با اعطای این مجوز به ترک سل نه تنها سرمایه ای جذب نمی شد ، بلکه سرمایه کشور و درآمدهای دولت به تاراج می رفت :

- اپراتور خارجی جمعا 2 میلیارد یورو سرمایه گذاری می کرد.

- حدود 28/10 میلیارد یورو به وزارت ارتباطات می پرداخت.

- 75/6 میلیارد یورو به شرکای داخلی می داد.

- 77/15 میلیارد یورو خالص برداشت می کرد.

ملاحظات امنیتی قرارداد :

- دسترسی اپراتور دوم به تمام مراکز مهم مخابراتی کشور اعم از مراکز شهری و بین شهری و بین الملل و همچنین فایلهای اطلاعات جامع مشترکین همانگونه که در قرارداد نیز مجاز شناخته شده بود ، به سادگی امکانپذیر بود و امکان هرگونه استفاده غیرمجاز و ضد امنیتی را فراهم می کرد.

- این اپراتور قادر به شناسایی محل جغرافیایی هر مشترک با دقت 30 متر بود.

- به مدت 15 سال ( 5سال هم برای تمدید منظور شده بود ) مدیریت کامل شبکه تلفن همراه به دست اپراتور سپرده می شد . به عبارت دیگر ارتباطات کشور در این مدت به دست بیگانگان سپرده می شد .

این اپراتور با امکان شنود مکالمات مشترکان به راحتی از مسائل و اخبار پنهانی و تصمیمات کلان نظام آگاه می شد . در این صورت چنانچه مصونیت اطلاعاتی نظام از بین می رفت ، چگونه می شد برای اداره جامعه و پیشرفت کشور برنامه ای هدفمند تدوین کرد ؟

مثلا اتفاقی همچون تحرکات اوباش در 18 تیر 78 به وقوع می پیوست و متولیان امور امنیتی بر اساس فرمول مهار بحران خواستار قطع خطوط تلفن همراه در یک منطقه و از کار افتادن BTS  برخی نقاط می شدند ، اما به بهانه های مختلف از این کار خودداری می شد ! یا اینکه در رویدادهای مهم سیاسی ، اقتصادی و امنیتی ، ناگهان خطوط تماس عوامل آنها به بهانه نقص فنی و ... کور می شد !

- در جریان بحث های داغ راجع به ترک سل ، وزارت اطلاعات وقت با هدف به اصطلاح مهار سوء استفاده امنیتی از اپراتور خارجی تقاضا کرد همواره امکان کنترل مکالمات یک درصد از مشترکان ترک سل را داشته باشد !

فرض کنید دستگاه امنیتی ، می خواست مکالمات تلفنی یک جاسوس یا تروریست را رصد کند ، باید نام و مشخصات اورا به ترک سل می داد تا خدمات مربوطه را دریافت کند ، حال چه اطمینانی به گردانندگان اپراتور بود که سوژه مورد نظر را مطلع نکرده باشند ؟ یا اگر یک جاسوس بیگانه وارد کشور ما می شد و از امکانات خارجی جهت انجام مأموریت خود استفاده می کرد ، چه کسی از حضور او مطلع می شد ؟

 


کارنامه اصلاحات

اندر حکایت سفرهای استانی دولت اصلاحات

بابک داد نویسنده کتاب " صد روز با خاتمی " در سایت خود با مرور خاطرات خویش مربوط به دوران خبرنگاری اش می نویسد : در اولین مسافرتم در تیم همراه رئیس جمهور به استان زادگاه مادرم " لرستان " رفتیم ، استانی فوق العاده غنی اما فوق العاده فقیر ! بعد از بازگشت از سفر ، اولین " سفرنامه " را نوشتم .

در آن سفرنامه یک صحنه را شرح دادم که درست زیر جایگاه سخنرانی رئیس جمهور خاتمی دیده بودم ! هیأت همراه و شخصیت ها و کارکنان نهاد ریاست جمهوری ، " زیر جایگاه " در حال خوردن انواع شیرینی و میوه و آبمیوه و نوشابه بودند و آنسوی فنس های مستحکم ، زنان و کودکان اهل " درود " زیر آفتاب سوزان ، گوش به سخنان خاتمی درباره عدالت و کرامت انسانی سپرده بودند و چشمشان هم به این " بخور بخور بود " 

 

روشنفکر یا مقام دولتی !

- تیم اقتصادی خاتمی کارگزارانی ، تیم مطبوعاتی وی مشارکتی و تیم مدیریتی وی از گرایش چپ سنتی بود

- خاتمی با نقد سیاست تعدیل اقتصادی رأی جمع کرده بود ، اما همان مدیران اقتصادی را حفظ کرد.

- خاتمی در عرصه مطبوعاتی تا عرش روشنفکری می تاخت منتها با طرح بحث های انتزاعی در دوره مطبوعاتی خاتمی ، اصلاح طلبان داخل حاکمیت در عرصه ذهن ، کربلا را نتیجه کشتار جنگ بدر دانستند . علیه خدا تظاهرات را آزاد می دانستند.

- خاتمی در هشت سال ریاست جمهوری در سخنرانیهای گوناگون در کلیات تاخت ، اتمسفرسازی فرهنگی کرد ، کلی گویی کرد اما کلی نگری نداشت.

- خاتمی می خواست در مقام یک مدیر اجرایی ، نقش یک روشنفکر و مصلح اجتماعی آگاهی بخش را اجرا کند ، از همین رو در کلی گویی و نظر عام تئوریک به شدت می تاخت و به جلو می رفت .

- در مجموع خاتمی در مقام یک مهندس اجرایی ، دکترین ارائه می داد و در زمان اجرا از حداقل های توانایی و اختیار اجرا محروم بود .

( به قلم تقی رحمانی در روزنامه کارگزاران ، 12/4/87 )

 

از لایحه افزایش اختیارات مصدق تا لایحه افزایش اختیارات خاتمی !

مصدق در دورانی که نماینده مجلس بود با لایحه افزایش اختیارات چند تن از وزرا به شدت مخالفت کرد و آن را سلب آزادی نمایندگان ، دخالت قوه مجریه در قوای دیگر و مقدمه دیکتاتوری نامید ؛ اما در عین حال ( در دوران نخست وزیری خود ) در تابستان سال 1331 در حالی که مردم به اقدامات اصلاحی دولت برای مقابله با فقر ، مبارزه با ناامنی ، بهبود معیشت و سامان دادن به اوضاع نابسامان اقتصادی کشور چشم دوخته بودند ، دکتر مصدق لایحه افزایش اختیارات خود را به مجلس ارائه کرد . مصدق در این لایحه از مجلس خواسته بود که اختیارات دخالت در تصمیمات قوه قضاییه و مقننه به او سپرده شود .

چند ماه بعد کودتای 28 مرداد انجام پذیرفت و " کرومیت روزولت " از بی توجهی مصدق به مشکلات مردم ، ناامنی اجتماعی و بی کفایتی دولت در مقابله با اراذل و اوباش به عنوان بهانه و زمینه ای مناسب برای انجام این کودتای آمریکایی بهره گرفت .

حال جای این سؤال است که آیا ابتدایی ترین هدف تحمیل کنندگان لایحه افزایش اختیارات رئیس جمهورری در دولت اصلاحات ، ارائه چهره ای متمایل به دیکتاتوری از آقای خاتمی نبود؟ پس معنا و مفهوم آن چه بود ؟

آیا هدف اصلی از این سناریو ، زمینه سازی برای دخالت بیگانگانی که پشت مرزهای کشور به کمین نشسته بودند ، نبود ؟

چرا هیچ یک از حقوقدانان مدعی طرفداری از رئیس جمهور جرأت حمایت از لایحه مزبور و یا حضور در یک مناظره برای پشتیبانی از آن را نداشتند ؟

چرا دیکتاتوری است ؟

نظر مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان درباره لایحه افزایش اختیارات ریاست جمهوری

با توجه با اصل 113 قانون اساسی ، ریاست جمهوری مسئول اجرای قانون اساسی است ، نه ناظر بر حسن اجرا و این ماده از لایحه خلاف قانون اساسی از جمله اصل 113 است.

- تشکیل هیئت پیگیری و نظارت بر اجرای قانون اساسی توسط رئیس جمهوری نیز مغایر اصل 113 قانون اساسی شناخته می شود و علاوه بر آن اصول متعددی از قانون اساسی به ویژه اصولی که در باب حق نظارت قوه مقننه ، قوه قضائیه و شورای نگهبان است ، مخالف است .

- همه دستگاههای حکومتی موظف به همکاری با هیئت منصوب از سوی رئیس جمهور شده اند که چون شامل دستگاه های حکومتی که زیر نظر ولایت فقیه هستن می شود ، مغایر اصل 110 قانون اساسی است و از نظر شرعی نیز باید مورد توجه قرار گیرد .

- اگر رئیس جمهوری بخواهد تشکیلاتی را صرفاً برای پیشبرد برنامه های خود در کابینه ایجاد کند باید از ترکیب برخی از وزیران استفاده کند ، اما در این لایحه تشکیلاتی جدا از تشکیلات قوه مجریه در نظر گرفته شده و این نکته خلاف قانون اساسی است.

نمایندگان مجلس و دولت را نیز در ترکیب این تشکیلات قرار داده اند که خلاف وظایف ذاتی دولت و مجلس است .

( کیهان ، 1 / 2 / 82 )

 

عامل قتل های زنجیره ای که بود !

موضوع قتل های زنجیره ای هیچ ارتباطی به سعید امامی نداشت و در کیفر خواست هم نامی از سعید امامی نیامد ، عامل اصلی قتل ها فردی به نام موسوی از نیروهای دوم خردادی در وزارت اطلاعات بود .

 آقای خاتمی – پیش از آن - طی حضوری در وزارت اطلاعات گفته بود که موسوی از ذخایر ما در این وزارتخانه است که بعد هم آقای موسوی معاون امنیتی شد و سعید امامی استعفا داد .

پس از آغاز رسیدگی به موضوع قتل های زنجیره ای گروهی برای بازجویی معین شدند که از وابستگان به دوم خردادی ها بودند و پرونده را به خطا بردند .

( حسینیان در جمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی درزمان تبلیغات انتخابات مجلس هشتم )

 

تشنج آفرینی در دانشگاهها

تشنج در دانشگاه علم و صنعت

نشست غیرقانونی تاج زاده و ابراهیم یزدی با هماهنگی محمد تقی صالحی سرپرست دانشگاه و بدون رعایت تشریفات اخذ مجوز از شورای فرهنگی دانشگاه برگزار شد .

- تعدادی از دانشجویان مخالف حضور غیرقانونی عناصر گروهکی به محیط تحصیل خود ، در اقدامی غیرمنطقی که مشکوک به نظر می رسید پس از آنکه در مذاکره با سرپرست دانشگاه به نتیجه نرسیدند وی را تحت الحفظ از محل دانشگاه در میدان الغدیر به مقابل ساختمان وزارت علوم در خیابان استاد نجات اللهی منتقل کردند تا اصطلاحاً مدیر خاطی را تحویل مقامات آن وزارتخانه دهند .

- به دنبال این رویداد عناصر گروهکی ، به سبک اوباش خیابانی به دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه حمله کرده و ضمن شکستن در ورودی این محل و ورود به آن ، بعضی اموال بیت المال را با میلگرد و چماق منهدم ساختند و بعضی دیگر را به غارت بردند .

- اظهارات دانشجویان نشان می دهد که جریان ناکام در دو انتخابات قبلی ( شورای شهر و مجلس هفتم ) درصدد دوقطبی کردن دانشگاه و تولید وقایع سالهای 76 و 77 هستند .

علی تعاونی معاون استانداری تهران به ایسنا گفت : عوامل اصلی تشنج ، گردانندگان دو نشریه آرمان و دیوار هستند که طی ماه های گذشته ضمن ترویج ابتذال اخلاقی ، به انتشار تفکرات ضد دینی پرداختند و از جمله به اندیشه شیعه درباره امام زمان ( عج ) اهانت کردند .

(کیهان ، 12 / 8 / 83 )

 

اندر معانی خشونت طلبی و زنده باد مخالف من ؟!

بخش افراطی جبهه دوم خرداد که هدایت اصلی این جبهه را در دست داشت بعد از به قدرت رسیدن با دستپاچگی به مقابله با خط امام ( ره ) و مبانی ارزشی و انقلابی نظام پرداخت ، تا آنجا که آشکارا ، شهادت را خشونت طلبی نامید ، اسلام را برای اداره حکومت ناکارآمد معرفی کرد . از ضرورت استقلال کشور به عنوان یک توهم یاد کرد ، با شعار زنده باد مخالف من به ضد انقلابیون و مخالفان نظام میدان داد و در همان حال دلسوزان انقلاب را با مشاهده کمترین مخالفت ، به شدت قلع و قمع کرد . همراهی با دشمنان تابلو دار مردم و نظام را نیازمند مدرنیته نامید ، بر جدایی دین از سیاست تأکید ورزید ، نشانی خط انقلابی و مردمی امام راحل ( ره ) را در موزه تاریخ داد .